Nieuwe diensten ontwikkelen? Je netwerk biedt inspiratie!

blog

Nieuwe diensten ontwikkelen? Je netwerk biedt inspiratie!

Dé uitdaging waar iedere organisatie vandaag de dag voor staat is: hoe zorg ik ervoor dat ik in de digitale transformatie die gaande is relevant blijf voor mijn klanten? Want ieder moment kan er een concurrent opstaan die met een volledig nieuw businessmodel voorziet in de behoeften van jouw klanten. Directies realiseren zich dat IT een belangrijke rol speelt, maar omdat IT altijd een operationeel vakgebied was dat nooit op de strategische agenda stond, hebben ze onvoldoende kennis hoe ze IT zouden kunnen inzetten om hun business te vergroten of wellicht zelfs een heel nieuw servicemodel te ontwikkelen.

Grow and transform the business

De IT-afdeling zou ze van inspiratie kunnen voorzien, maar die afdeling is de laatste jaren geminimaliseerd. Met de ontwikkeling om steeds meer IT als managed service af te nemen, zijn ook veel medewerkers vertrokken. De mensen die over zijn, hebben het vaak zo druk met ‘running the business’ dat ze onvoldoende mee kunnen denken over wat Gartner noemt ‘growing the business’ of ‘transforming the business’. Terwijl juist op die laatste twee terreinen zoveel kansen liggen, maar ook bedreigingen ontstaan als het ‘business as usual’ blijft.

Location based services

Er zijn netwerkproducten die business en IT dichter bij elkaar brengen en die vanuit het netwerk kennis leveren over hoe klanten zich gedragen en wat zij willen. Een mooi voorbeeld zijn location based services in het wifinetwerk. Door te monitoren welke klanten via welk access point toegang hebben tot je gastennetwerk, weet je hoe ze zich door je winkel, hotel of school bewegen. Deze kennis kan worden gebruikt bij het inrichten van de omgeving: waar zet ik een dranken- of snoepautomaat neer? Op welke locaties moet ik een gastvrouw inzetten?

Wifi-login via Facebook

Een ander voorbeeld is login op de gastenwifi via een like op Facebook. In plaats dat mensen die inloggen op de gastenwifi op een scherm komen met ‘klik hier voor akkoord’, komen ze op de Facebookpagina van je organisatie. Door die te liken, krijgen ze toegang tot de gastenwifi. Tegelijkertijd kun jij veel kennis opdoen over je klanten en je dienstverlening daarop afstemmen. Er zijn ook producten voor wifi-analytics waarmee je inzicht kunt krijgen in social media informatie van gebruikers van je gastenwifi. Hier kun je dynamisch marketingacties op afstemmen. Klanten met bepaalde interesses krijgen dan bijvoorbeeld een push bericht met een kortingsactie op het product van hun voorkeur, of ze kunnen punten sparen op hub virtuele loyaltypas door een bepaalde shop-in-shop te bezoeken.

Personeelsbezetting real-time afstemmen op de drukte

Een laatste voorbeeld dat ik hier wil noemen zijn slimme bewakingscamera’s die ook allerlei andere handige functionaliteit hebben zoals het tellen van het aantal mensen in een bepaald gebied, of het aantal auto’s op een parkeerplaats, of het aantal winkelkarretjes bij de ingang van de supermarkt. Zodra het aantal mensen in een gebied boven of onder een vooraf ingegeven aantal komt, krijgt de persoon die verantwoordelijk voor de bezetting een signaal dat er een medewerkers bij moet komen of iemand juist ingezet kan worden voor een andere taak.

Businesskansen door netwerkinformatie

Kortom, de mogelijkheden zijn talrijk om nieuwe businesskansen te benutten door informatie te gebruiken die je netwerk je kan geven. Cisco Meraki biedt een platform dat jou voorziet van de juiste informatie om betere besluiten te nemen voor jouw business. Wil je hier eens over sparren? Stuur me dan een mailtje of geef me een belletje. Ik kom graag eens vrijblijvend langs.

Hamid Abedini, Sales manager Avit Group

Hamid.abedini@avitgroup.com