Taco Bell

Cases keyboard_arrow_right Taco Bell

Taco Bell

Taco Bell Nederland kiest voor betrouwbaarheid

"IT is bepalend voor ons bedrijfsvoering en de beleving die we aan klanten bieden"

- Andrew Stewart, franchise owner van Taco Bell Nederland

Cloud infrastructuur van Meraki integreert kassa’s, pinterminals, displays, camerabewaking, gastenwifi en telefonie.

Taco Bell is een begrip in Amerika. De keten heeft inmiddels 6000 restaurants wereldwijd. Recentelijk kwam Taco Bell naar Nederland. Na de eerste vestigingen in Eindhoven, Breda en Tilburg, breidt de keten nu uit in de rest van het land, te beginnen in Den Haag. Franchise Owner Andrew Stewart is ambitieus. Hij weet bovendien waar Taco Bell goed in is, en wat ze beter kunnen overlaten aan derden. “IT is niet onze kernactiviteit, maar het is wel bepalend voor onze bedrijfsvoering en de beleving die we klanten bieden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een IT-partner die niet alleen de technische kennis heeft, maar ook onze sector kent en begrijpt hoe onze processen in elkaar steken.”

Het netwerk is het zenuwcentrum in de Taco Bell restaurants. Het kassasysteem, de pinapparatuur, de displays voor de menu’s, tablets waarmee klanten hun bestelling kunnen opgeven, gastenwifi, telefonie, camerabewaking; het zijn allemaal applicaties die afhankelijk zijn van de betrouwbaarheid van de netwerkinfrastructuur. “We hebben rondvraag gedaan bij andere bedrijven in de hospitality sector en zijn uitgekomen bij Avit omdat zij in onze branche een uitstekende reputatie hebben”, zegt Stewart.

Avit adviseerde de cloudoplossing Cisco Meraki, inclusief firewalls, switches, WiFi access points en camerabewaking. De digitale telefonie-oplossing is eveneens van Cisco. Evert Smit, Sector Unit Manager van Avit, zegt over dat advies: “In de fastfood branche draait alles om snelheid en beleving. Een kassasysteem of pinapparaat dat er even uit ligt vanwege een netwerkstoring kost direct omzet en het is slecht voor je reputatie. Betrouwbaarheid is key in deze markt. Tegelijkertijd is het een branche met kleine marges. Door te kiezen voor cloud networking kom je aan beide aspecten tegemoet.”

Met Cisco Meraki kan Avit voor Taco Bell Nederland de configuratie, het beheer en de monitoring van de lokaal geïnstalleerde apparatuur vanuit de cloud aansturen. Dit verlaagt de operationele kosten en vereenvoudigt het netwerkbeheer. Smit: “Meraki heeft een cloudportal die in één oogopslag de hele infrastructuur in kaart brengt. De IT-omgevingen van hotels en restaurants zijn vandaag de dag erg complex. Steeds meer applicaties maken gebruik van het netwerk en ze beïnvloeden elkaar ook nog eens. Als je daar geen heel strak beheer op toepast, dan moet je bij een storing zoeken naar een speld in de hooiberg. Met Cisco Meraki kunnen we direct oorzaken uitsluiten en aanwijzen waar de fout zit, zodat de hersteltijd flink wordt verkort.” Het is daarbij een voordeel dat Avit goede samenwerkingsrelaties heeft met andere leveranciers met een sterke footprint in de hospitalitysector, zoals bijvoorbeeld leveranciers van kassasystemen. “Als wij zien dat de storing in het kassasysteem zit zijn de lijntjes heel kort. Op die manier kunnen we klanten ontzorgen in plaats van dat we ze opzadelen met een ‘kastje-naar-de-muur’ gevoel”, zegt Smit.

Avit haalt voor Taco Bell Nederland ook informatie uit het netwerk die nieuwe businesskansen biedt, bijvoorbeeld informatie over het gebruik van de gastenwifi. “Hoe meer restaurants straks open zijn en zijn aangesloten op de Meraki-omgeving, hoe meer data we hebben en hoe gerichter we Taco Bell kunnen voorzien van stuurinformatie.”

Stewart is blij dat Avit op al deze terreinen meedenkt. “Zoals ik al aangaf: IT is niet ons specialisme. Ik wil gewoon dat het werkt en dat ik er geen omkijken naar heb. Het openen van nieuwe locaties brengt zoveel vraagstukken met zich mee. Het is heerlijk dat ik niet hoef na te denken over de IT en dat ik in Avit een partner heb die daarin van A tot Z ontzorgt.”