Digital Building

Digital Building

Diensten en oplossingen keyboard_arrow_right Digital Building

Denk digitaal bij nieuw- en verbouw

Gebouwen zijn vandaag de dag heel wat meer dan alleen maar een ruimte om te verblijven of te werken. Dankzij digitalisering kunnen gebouwen compleet nieuwe voorzieningen en belevingen bieden aan de gebruikers. Tegelijk kan digitalisering ook het beheer van het gebouw sterk vereenvoudigen. Ook op het gebied van duurzaamheid kunnen belangrijke stappen worden gezet.

Hieronder ziet u het resultaat van onze samenwerking met GR8 Nederland en de digitalisering van hun hotels.

Download Digital Building Whitepaper

Advies gesprek aanvragen keyboard_arrow_right

Geïsoleerde functies

Geïsoleerde functies

Traditionele gebouwen beschikken over allerlei systemen die los van elkaar functioneren, zoals verwarming, airco, verlichting, toegangscontrole, camerabewaking en een IP-netwerk, al dan niet draadloos. Ze zijn over het algemeen niet ontworpen om met andere systemen samen te werken; ze functioneren geïsoleerd, hebben een eigen bekabeling of protocol, zijn gesloten en na installatie moeilijk aan te passen.

Integraties en combinaties door Digital Building

Integraties en combinaties door Digital Building

Hoe belangrijk deze systemen zijn en wat ze moeten bieden, hangt af van de aard van het gebouw. Een ziekenhuis vraagt een heel andere functionaliteit dan een hotel. Het probleem van al deze verschillende traditionele systemen is dat ze niet geïntegreerd zijn.Digitalisering brengt hier verandering in. Door de gebouwsystemen via het IP-netwerk digitaal bestuurbaar te maken worden integraties en combinaties mogelijk, waardoor allerlei nieuwe functionaliteiten binnen bereik komen doordat systemen elkaar versterken.

Bovendien kunnen ze eenvoudig aangepast worden aan allerlei eisen en wensen. Denk bijvoorbeeld het afstemmen van verlichting, verwarming en ventilatie op het aantal aanwezigen in een ruimte. Dat maakt het verblijf voor de aanwezigen een stuk aangenamer, maar zorgt ook voor de nodige energiebesparingen. Een hotel dat op afstand kan vaststellen of gasten nog op hun kamer verblijven kan de schoonmaak daar op afstemmen, zonder dat er eerst aangeklopt hoeft te worden. Dat is veel prettiger voor de gasten én levert efficiencywinst op.

Avit Digital Building

Avit Digital Building

Met zijn Digital Building-dienst ontwerpt, realiseert en onderhoudt Avit geïntegreerde, flexibele en toekomstbestendige digitalisering van systemen in gebouwen. Vanuit het perspectief van verschillende gebruikers – van de bezoekers tot de beheerders - wordt de beste combinatie gezocht van bediening, informatie, techniek, integratie, beveiliging en kosten. Voor integraties tussen systemen maakt Avit gebruik van het zelf ontwikkelde XIMEx Integratie Management Platform.

Voor de digitalisering van gebouwen gebruikt Avit toekomstbestendige onderdelen, zodat het digitale gebouw kan meegroeien met veranderende wensen, inzichten en omstandigheden. Dat betekent ook dat niet alles direct hoeft te worden gerealiseerd, maar dat het gebouw kan meebewegen met nieuwe technologieën, nieuwe inzichten en veranderende eisen.

Download Digital Building Whitepaper

Advies gesprek aanvragen keyboard_arrow_right