Avit en Cloubrid bundelen krachten

nieuws

Avit en Cloubrid bundelen krachten

Avit en Cloubrid, leverancier van managed hybride cloudoplossingen, slaan de handen ineen. Avit treedt toe tot het partnermodel van Cloubrid en integreert aanvullende diensten in haar portfolio. Klanten van Avit krijgen hiermee toegang tot diensten als Backup as a Service en Disaster Recovery as a Service.

De markt voor hybride (cloud)oplossingen voor dataopslag groeit. Flexibiliteit en schaalbaarheid zijn belangrijke drijfveren van bedrijven, die lokale (on-premise) IT-omgevingen steeds vaker combineren met verschillende cloudomgevingen. Gebruikers van cloudoplossingen zien zich echter ook geconfronteerd met verschillende issues. Zo kan het ophalen van grote hoeveelheden data lang duren en gepaard gaan met een kostenpost, een premium bedrag (de cost out). Daarbij staat data, vaak privacygevoelig, veelal niet in Nederland opgeslagen.

Geen transparante prijsmodellen
Een (hybride) cloudstrategie brengt ook de vraag met zich mee: in welk bestandsformat komt de data retour? De prijsmodellen die cloud-aanbieders hanteren zijn daarbij zelden transparant. Het operationeel beheer is complex, waardoor het risico bestaat om te betalen voor functionaliteiten die niet gebruikt worden. Een ander aspect is dat de SLA’s van cloudproviders

doorgaans niet dezelfde zekerheden geven die bedrijven gewend zijn bij on-premise of private cloudomgevingen.

Het platform van Cloubrid is gebaseerd op NetApp Data Fabric-technologie, geplaatst in Nederlandse datacentra. Via dit platform maakt Avit ondermeer transparante en consistente dataportabiliteit mogelijk, evenals snellere verbindingen met hyperscale providers zoals AWS, Google en Azure. Ook krijgen klanten van Avit de beschikking over duidelijke SLA’s over de gehele keten, transparante prijzen voor verschillende workloads en ontzorging in technisch en operationeel beheer.

Keuzevrijheid tussen cloud-aanbieders
De make or buy beslissing die voorheen werd voorgelegd aan eindklanten, wordt inmiddels ook bij de partner gesteld. “Ga ik nog zelf hardware aanschaffen en mijn diensten hierop bouwen of koop ik dit eenvoudigweg in en voeg mijn unieke toegevoegde waarde hieraan toe?”, is een veelgehoorde vraag aldus Odin Nijenhuis, Business Development binnen Cloubrid. Cloubrid heeft sinds haar oprichting een forse toename gezien van Managed Hybride Cloud Services binnen het NetApp partner kanaal en haar klanten.