Avit Group versterkt marktpositie softwareontwikkeling met overname Ifective

nieuws

Avit Group versterkt marktpositie softwareontwikkeling met overname Ifective

Amersfoort – Netwerk integrator Avit Group heeft met ingang van 1 september 2020 softwareontwikkelaar Ifective overgenomen. Door de krachten te bundelen versterkt de organisatie haar kennis en expertise, innovatief vermogen en track-record op het gebied van softwareontwikkeling. Door het totaalaanbod van IT-diensten kunnen de digitaliseringsvraagstukken van klanten nog beter opgelost worden.

Ifective heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van softwareontwikkeling en beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van onder andere Azure. Zowel Avit als Ifective zijn in het bezit van de Microsoft Gold Application Development certificering.

Totaalaanbod IT-diensten
Met deze stap versterkt Avit Group haar marktpositie als IT-dienstverlener en het innovatieve vermogen van de organisatie. Avit Group biedt een totaalpakket aan IT-diensten (enterprise networking, collaboration & workspace, integrated cybersecurity, services en application integration) waarbij met name het application integration-deel door de samengang wordt versterkt.

De nieuwe organisatie
De bestaande software development-divisie Avit Integration wordt middels de overname versterkt met circa 25 nieuwe medewerkers. Hiermee ontwikkelt Avit Group zich verder tot een organisatie van ruim 150 medewerkers met kantoren in Amersfoort, Emmeloord, Antwerpen en ‘t Harde. Vanuit deze locaties worden opdrachtgevers in met name de sectoren zorg, onderwijs, overheid alsmede multinationals met locaties verspreid in EMEAR bediend.

Ronald Kraanen, CEO van de Avit Group: “We zijn zeer verheugd deze overname aan te kondigen. Ifective is een gerenommeerde en kundige partij op het vlak van softwareontwikkeling en we combineren onze development teams al langer succesvol bij complexe opdrachten. De organisaties passen bij elkaar qua agile werkwijze, normen en waarden. Onze opdrachtgevers worden vaak geconfronteerd met de beperkingen van ‘standaard’ IT-platformen en applicaties. Wij kijken naar hoe we de beperkingen van deze bestaande IT-platformen en applicaties met behulp van verregaande integratie kunnen oplossen. Met het opschalen van onze software development-capaciteit en kennis en expertise op het gebied van onder andere Azure, API’s (I-PaaS), Python en C# kunnen we onze opdrachtgevers nog beter van dienst zijn bij hun innovatie- en digitaliseringsdoelstellingen.”

Hessel Joustra, Oprichter en CEO van Ifective: “In de afgelopen jaren is Ifective enorm gegroeid. Hetzelfde geldt voor Avit Group. Door de twee organisaties samen te voegen, zijn er voldoende capaciteit en middelen om deze ontwikkeling door te zetten. Door de jarenlange samenwerking weten we dat Avit een partij is waar Ifective goed bij past. Niet alleen zijn we qua dienstverlening complementair, ook sluit de manier van werken op elkaar aan. Hierdoor krijgen medewerkers minstens evenveel kansen als voorheen en kunnen klanten vertrouwen op dienstverlening van een nog hoger niveau.”

Details van de overname worden niet bekend gemaakt.


Lees meer over onze software oplossingen keyboard_arrow_right

Lees meer over Ifective keyboard_arrow_right