Avit Group wint aanbesteding Montessori Scholengemeenschap Amsterdam

nieuws

Avit Group wint aanbesteding Montessori Scholengemeenschap Amsterdam

Onderwijsinnovatie vraagt om flexibel en stabiel netwerk

De aanbesteding van Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (MSA) is gegund aan Avit Group, netwerk integrator en managed service provider. Met de gunning neemt Avit voor in eerste instantie drie locaties het ontwerp en de implementatie van de IT-infrastructuur en de bekabeling op zich. Deze zijn door de toegenomen behoefte aan digitaal onderwijs toe aan vernieuwing. Op de lange termijn wordt de IT-infrastructuur op alle locaties vernieuwd.

Ook binnen de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam is het onderwijs voortdurend onderhevig aan grote veranderingen. Bekostiging, schaalvergroting, samenvoeging en samenwerking: regelmatig staan dit soort onderwerpen op de agenda. Ook de digitalisering speelt een grote rol: zowel in het onderwijs zelf, als in het ondersteunen van studenten en docenten. Het is dan ook belangrijk dat de IT-infrastructuur aansluit bij de eisen van vandaag, zodat de scholengemeenschap haar innovatievermogen kan blijven vergroten.

Marcel Martens, Sector Unit Manager Educatie Avit Group:

Net als veel scholen is ook de scholengemeenschap MSA bezig met onderwijsvernieuwing. Connectiviteit is daarbij steeds belangrijker. Een nieuw netwerk was een vereiste voor MSA om mee te kunnen gaan in de snel opeenvolgende ontwikkelingen. We standaardiseren daarom de netwerkomgeving en nemen de complexiteit van het netwerk weg. We zijn trots op de strategische samenwerking met MSA en we vinden het een eer om onderdeel te zijn van alle vernieuwingen.

Alle van Steenis MSA:

We zijn erg blij dat we dit vernieuwingstraject samen kunnen oppakken met Avit Group. Als Cisco Gold partner en door de bewezen ervaring in en kennis van de onderwijsmarkt hebben we met Avit zowel op operationeel als strategisch vlak een uitstekende partner. We kijken uit naar een mooie samenwerking.