Avit implementeert WiFi bij Petrus Canisius College

nieuws

Avit implementeert WiFi bij Petrus Canisius College

Nieuwegein, 6 december 2018 – De vijf vestigingen van het Petrus Canisius College (PCC) in Alkmaar, Heiloo en Bergen zijn live gegaan met een door Avit geïmplementeerd Cisco wireless LAN. Avit levert ook het onderhoud op dit netwerk voor een periode van vijf jaar. Het WiFi netwerk is een belangrijke schakel in de onderwijsvisie van het PCC.

Blended learning

Het PCC biedt alle vormen van middelbaar onderwijs, van vmbo tot gymnasium. De school kiest bewust voor blended learning. “Onze school blijft voorlopig gewoon boeken gebruiken, maar dat verrijken we met diverse vormen van digitaal onderwijs. We geloven in de kracht van e-learning. Daarnaast maken we het voor leerlingen heel laagdrempelig om een leraar aan te spreken in Google Classroom”, vertelt Maurice Filee, ICT-coördinator van het PCC. Om deze visie handen en voeten te geven hebben alle docenten een laptop van de school. De leerlingen krijgen een Chromebook, de uitrol daarvan begint in de laagste klassen.

Goed ontwerp met aandacht voor eenvoudig beheer en AVG

Dit vraagt om een stabiel en breedbandig WiFi-netwerk dat grote aantallen gebruikers tegelijkertijd kan bedienen. Het bestaande WiFi netwerk kon deze explosief groeiende vraag niet aan. Reden om een onderhandse aanbesteding uit te schrijven. Avit kwam daaruit als winnaar naar voren. Filee: “Zij hebben een ontwerp gemaakt op basis van Cisco dat perfect aan onze eisen en wensen tegemoet kwam.” Cruciaal in dat ontwerp zijn de Cisco Identity Services Engine (ISE) voor netwerkauthenticatie, waarmee we een eis vanuit de AVG invullen, en Cisco Prime, een integrale beheeromgeving voor zowel het vaste als het wireless netwerk.

Marcel Martens, sectormanager Onderwijs bij Avit, vult aan: “Het netwerk bestaat uiteraard uit een aantal bouwblokken, maar onze samenwerking met PCC ook. We leveren niet alleen de apparatuur en installeren die, maar verrichten ook het onderhoud voor een periode van vijf jaar. PCC beheert het netwerk zelf. Wij helpen ze daarbij door ze de juiste admin trainingen te geven. Daar komt bij dat wij al eerder het vaste netwerk aan hen leverden, dus wij werken al veel langer samen, kennen de behoeften van PCC en kunnen daarmee onze toegevoegde waarde vergroten.”

Kennis van de onderwijsmarkt

De implementatie verliep vlekkeloos. Bij de nameting werden slechts een paar marginale verbeterpuntjes gevonden. Dat verbaast Filee niets. “Avit weet wat er speelt in de onderwijsmarkt. Ze hebben een goed voorstel gedaan en staan ons met gevraagd en ongevraagd advies terzijde. Avit implementeerde zes jaar geleden ook al ons vaste netwerk. We zijn blij dat nu alles in één hand ligt. Er ligt een mooie basis voor de toekomst.”

Download de complete Petrus Canisius College case