Avit Systems en Xantes ICT gaan samen verder

nieuws

Avit Systems en Xantes ICT gaan samen verder

Netwerkintegrator Avit Systems uit Nieuwegein en datacenterspecialist Xantes ICT uit Emmeloord bundelen de krachten. Beide bedrijven vormen vanaf 21 september 2015 één organisatie, waarbij beide onderdelen hun eigen identiteit behouden. De gecombineerde organisatie richt zich op de sectoren industrie, hospitality, retail, offshore, onderwijs, zorg en overheid en is gespecialiseerd in collaboration en telecom, networking, storage en datacenters.

“Met het samengaan van Avit Systems en Xantes ICT ontstaat een organisatie met een zeer breed spectrum aan diensten, specialisaties en expertisegebieden”, zegt Ronald Kraanen, directeur Avit Systems. “Gezamenlijk kunnen we organisaties in meer sectoren bedienen, uiteenlopend van de industrie, hospitality, retail en offshore, tot onderwijs, de zorg en andere overheidssectoren. De uitstekende synergie tussen onze beide bedrijven is de afgelopen maanden al duidelijk geworden bij enkele grote klantenprojecten, op het gebied van collaboration (telecom) /networking en datacenter/storage.”

Voor de bestaande klanten van Avit Systems en Xantes ICT verandert er niets – zij blijven werken met de bestaande teams. Ook de beide bedrijfsnamen blijven voorlopig ongewijzigd. De huidige bedrijfslocaties, twee in Nieuwegein en een in Emmeloord blijven bestaan, waarbij de medewerkers straks op iedere locatie kunnen werken. De support-, sales- en projectteams van beide organisaties worden samengevoegd.

Er zullen geen banen verloren gaan. Ronald Kraanen heeft als directeur de leiding over de nieuwe organisatie; Marien Boersma, directeur van Xantes ICT, wordt lid van het managementteam van de gecombineerde organisatie.

Partnercertificeringen
“Dit is een belangrijke mijlpaal voor beide organisaties, waarmee we een flinke sprong in schaalgrootte maken”, zegt Marien Boersma, directeur Xantes ICT. “Gezamenlijk hebben we een veel sterkere propositie, niet alleen voor klanten maar zeker ook richting fabrikanten en leveranciers. Deze stap betekent dat de expertises en certificeringen van onze beide organisaties nu kunnen worden ingezet voor klantenprojecten op het hoogst mogelijke niveau. Dit blijkt uit onder andere een Cisco Gold certificering aangevuld met Cisco Advanced Technology Provider (ATP)-certificeringen, Microsoft en Netapp Gold, VMware Enterprise en meer aanvullende strategische partnercertificeringen. Daarmee versterken we onze positie in de ICT-markt aanzienlijk.”

Multinationals
De gecombineerde organisatie telt in totaal ruim 90 medewerkers en verwacht een jaaromzet van 21 miljoen euro. Op termijn zal er een organisatie met de naam Avit Group ontstaan, bestaande uit Avit Services, Avit International en Xantes ICT. “Dit is het resultaat van een proces dat al twee jaar geleden is ingezet. De beide ondernemingen vullen elkaar perfect aan en versterken elkaar”, vervolgt Kraanen. “We bereiken hiermee een nieuwe orde van grootte, waardoor we grote multinationals kunnen bedienen. Daarbij focussen we ons op complete netwerkintegratieprojecten, cloudconcepten, datacenters, infrastructuur en collaboration (telecom).”