Avit wint Cisco awards voor software en customer experience

nieuws

Avit wint Cisco awards voor software en customer experience

Nieuwegein, 9 oktober2018 – Netwerkintegrator Avit heeft afgelopen week twee Cisco partner awardsgewonnen: de Software Partner of The Year award en de Customer Experience award.“Dit zijn de twee belangrijkste Cisco-awards, aangezien Cisco midden in detransitie zit naar een softwaremodel, zegt Ronald Kraanen algemeen directeurAvit Group. Voor ons betekenen deze twee awards dé erkenning voor de enormehoeveelheid energie die we de afgelopen jaren hebben gestoken in deontwikkeling van in-house integratie software. Hierbij richten wij ons op de doorklanten gewenste functionaliteiten middels onder andere de integratie van Ciscosoftware met bijvoorbeeld business applicaties en business intelligence.”

Software alsspeerpunt

Cisco zit midden in de transitie naar een subscription basedsoftwaremodel. “Avit is de partner die het afgelopen jaar deze transitie hetbest heeft helpen versnellen en de meeste klanten voor Cisco op dit terreinheeft binnengehaald”, aldus Cisco Nederland. Kraanen is trots op die prestatie.Hij ziet dit als een erkenning voor de eerder gekozen strategie. “Avit heeftzelf de transitie naar subscription based software een paar jaar geleden alingezet. We hebben destijds fors geïnvesteerd in een eigensoftwareontwikkelafdeling die applicaties bouwt die bovenop de Cisco-systemendraaien. We zijn daardoor in staat om op basis van integratie software nog meertoegevoegde waarde te leveren aan onze klanten. Wij zijn dan ook erg trots ophet feit dat wij van Cisco een erkenning hebben gekregen als de meestsuccesvolle partner gemeten op groei en succesvolle implementaties op basis vanCisco Software in de Nederlandse markt”

Een voorbeeld van dergelijke meerwaarde is een door Avitontwikkeld dashboard waarmee Avit de output van discovery software verrijkt metfabrikanten informatie die Cisco aanlevert. Op basis van data-analyse en doorde klant ingericht beleid in deze portal kan de klant het volledige netwerk ensecurity installed base, bestaande uit apparaten en software, beheren. Dezeportal geeft na inrichting advies over het versiebeheer van alle aangetroffensoftware en over bijvoorbeeld securitypatches. Taken voor de beheerafdelingworden vervolgens volautomatisch naar het eigen door de klant gebruikte supportsysteemdoorgezet middels integratie connectoren. Kraanen: “Daarmee nemen we netwerkbeheerderszorgen uit handen. We helpen klanten bovendien slimme beslissingen te nemenover hun installed base, bijvoorbeeld over wanneer welke software op welkapparaat moet worden vervangen.”

Service firstklantenbenadering

De tweede award, Customer Experience Partner of the Year,heeft Avit gewonnen vanwege het feit dat Avit succesvol is in het verlengen vanbestaande service contracten. Veel nieuwe klanten zijn overgestapt naar eenmanaged services dienstverlening vanuit het NOC in Emmeloord en dezedienstverlening wordt hoog gewaardeerd. Cisco zegt hierover: “Avit heeft heel goed begrepen hoe zij hun klanten daadwerkelijk centraalmoeten zetten dankzij een ‘service first’ klantenbenadering en een zelfontwikkelde portal die het mogelijk maakt om proactief advies en diensten televeren.”

Kraanen vult aan: “De award voor Customer Experience gaat eigenlijk hand in hand met de award voor Software Partner of the Year. Want juist door onze eigen softwaretools en data analyse kunnen we een stap verder gaan in onze dienstverlening en nóg dichter tegen de klant aankruipen. Uiteindelijk draait het er natuurlijk om dat wij onze klanten helpen om hun businessdoelen te realiseren met slimme IT-oplossingen. Deze twee awards geven aan dat wij daar goed in slagen.”