Cisco lanceert Software Defined Access

nieuws

Cisco lanceert Software Defined Access

Software Defined Networking (SDN) is een trend in de markt waar veel Enterprise netwerkomgevingen naar op zoek zijn. Het doel van SDN is het netwerk aan te sturen vanuit een centrale controller en daarmee minder tijd kwijt te zijn aan operationele zaken waardoor er meer tijd is voor nieuwe functionaliteiten.

Cisco SDA is de eerste SDN oplossing die netwerk en security policies samen brengt in één architectuur, welke door een centrale controller wordt aangestuurd (Cisco DNA Center).

Cisco SDA biedt Enterprise omgevingen de volgende functionaliteiten;

  • Strechen van subnets over een gerouteerd netwerk en zo laag-2 protocollen als spanning-tree binnen het netwerk te elimineren.
  • Toewijzing van security policies op basis van functionele groepen i.p.v. scheiding op basis van IP adressen.
  • Cisco SDA integreert LAN en WLAN infrastructuur, aangestuurd door een centrale controller; Cisco DNA Center. Geen box by box configuratie meer, maar één interface om de LAN en WLAN componenten centraal aan te sturen.
  • Cisco SDA rolt een Enterprise Security Policy uit over de LAN en WLAN infrastructuur. Daarnaast kunnen ook WAN en Datacenter oplossingen onderdeel uit maken van dezelfde security policy. Wie heeft er toegang tot de servers en applicaties, waar mogen persoonlijke apparaten naar toe en hoe krijgen gasten toegang tot het Internet?
  • Cisco SDA laat de status van het netwerk eenvoudig zien en maakt inzichtelijk waar zich problemen voordoen in het netwerk.

Wilt u meer weten over Cisco Software Defined Access (SDA)? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.