Dimence kiest bij netwerkvervanging voor Avit

nieuws

Dimence kiest bij netwerkvervanging voor Avit

Beide bedrijven continueren hun samenwerking en verstevigen partnership

GGZ-organisatie Dimence heeft een netwerkvernieuwingstraject ingezet en werkt daarbij nauw samen met Avit. Avit heeft de opdracht gewonnen om de verouderde delen van het draadloze netwerk deels te vervangen en de core infrastructuur te vernieuwen. De nieuwe omgeving heeft een betere performance en biedt meer inzicht in wat er op het netwerk gebeurt.

Nieuwe vormen van zorg vragen modern netwerk

Dimence levert hoogspecialistische GGZ-zorg in Overijssel. Deze zorg is de laatste jaren drastisch veranderd. Blended care (een combinatie van face-to-face gesprekken met online interventies) is gemeengoed geworden. De samenwerking met wijkteams, huisartsen, politie, overheden en andere partners wordt steeds intensiever. De klinische zorg neemt af, de ambulante zorg juist toe. En uiteraard registreren zorgverleners alles in een elektronisch dossier. Al deze ontwikkelingen worden intensief ondersteund met IT. Een betrouwbare, breedbandige en veilige netwerkinfrastructuur is een randvoorwaarde geworden.

Betrouwbaar netwerk als basis voor innovatie

René Rust, hoofd Informatisering & Automatisering bij Dimence Groep, zegt: “Een betrouwbare ICT-infrastructuur, met voldoende wifi-bandbreedte, essentieel om niet alleen vandaag goede zorg te leveren, maar ook te kunnen vernieuwen met het oog op de toekomst. Daarnaast is informatiebeveiliging voor ons een topprioriteit.”

Deze randvoorwaarden vult Dimence Groep met Avit in. “We zijn begonnen met de beide datacenters, die nu in een active-active opstelling functioneren. We zitten nu midden in een traject waarbij we de infrastructuur op al onze locaties up-to-date maken. We hebben met Avit een partnership waarbij zij ervoor zorgen dat onze infrastructuur ook in de toekomst betrouwbaar blijft en een hoge performance biedt.”