Einde vSphere Enterprise licenties

nieuws

Einde vSphere Enterprise licenties

Onlangs heeft VMware aangekondigd dat het na 1 juni niet meer mogelijk is om vSphere Enterprise aan te schaffen. Maakt uw organisatie gebruik van deze licenties dan kunt u deze versie blijven gebruiken tot 2020 met recht op support. Nu al overstappen op vSphere Enterprise Plus of vSphere Enterprise Plus with Operations Management is echter een interessante optie. VMware geeft namenlijk 50% korting op een aantal van de upgrade mogelijkheden.

vSphere Enterprise Plus en vSphere Standard
Dit zijn de versies die vanaf juni nog beschikbaar zullen zijn. De combinatie met vRealize Operations Manager Standard is dan alleen beschikbaar in combinatie met vSphere Enterprise Plus.

vSphere Enterprise Plus
Deze versie is reeds jaren geleden geïntroduceerd om het operationeel beheer te verbeteren. In de loop van de tijd is de versie verreikt met opties die allen ten doel hadden om meer grip te krijgen op de omgeving. De optie vSphere Operations Management biedt daarnaast extra inzichten, voorspelbaarheid van risico’s en helpt bij het plannen naar de toekomst.

vSphere met Operations Management
De vSOM Standard en Enterprise zullen komen te vervallen. Hiervoor geldt dezelfde einddatum van 2020 voor support (ook verlengen). vSOM Standard en Enterprise worden opgedeeld in losse componenten vSphere Standard of Enterprise en vRealize Operations Management Standard. Als u naast de vSOM Standard- en Enterprise-functionaliteiten ook Advanced Management wilt toevoegen, kan dat d.m.v. vRealize Operations Management Advanced. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om te upgraden naar de vCloud Suite, waar de Standaard bundel reeds beschikt over de Advanced management features.

Veranderingen vRealize Suite
Nieuw is Overdraagbare Licensering (Portable License Unit – PLU), waarmee uw investering in VMware wordt beschermd. De huidige licenties voor vRealize Suite kunnen worden gebruikt bij het managen van VM’s binnen uw huidige omgeving of voor VM’s in de Cloud (ook publieke clouds of KVM-XenServer en Hyper-V platformen die VMware management nodig hebben).

vRealize CPU-licenties kunnen worden omgezet voor gebruik in de Cloud met een conversie van 15 OSi-licenties* per CPU-licentie.

* OSi definitie VMware: “Operating Systems Instance” means a single installation of an operating system on a non-virtualized physical server or Virtual Machine.

Samenvatting edities vRealize

  • Standard – Intelligent Operations
  • Advanced – Geautomatiseerde IT naar de ‘Infrastructure as a Service’ (IaaS)
  • Enterprise – Dev Ops – Ready IT

De prijzen van de vRealize Suite Advanced en Enterprise gaan omlaag, omdat beide geen Configuration manager meer bevatten en Advanced IT management een apart product is geworden.

Veranderingen VMware vCloud Suite
Het betreft hier wederom prijswijzigingen als gevolg van wijziging van de functionaliteiten. De prijs van vCloud Suite Standard en Advanced wordt verhoogd, vanwege de volgende extra functionaliteiten:

  • vROps Advanced (voormalig vROps Standard)
  • Log Insight
  • PLU licenties
  • Cloud Casting

De prijs van vCloud Suite Enterprise wordt verlaagd, omdat vCloud Suite Enterprise geen SRM meer bevat. SRM is een onafhankelijk product geworden.

Wilt u meer weten?
Wilt u meer weten of heeft u vragen over de wijzigingen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)30 600 41 00.