Handelsmissie naar Angola

nieuws

Handelsmissie naar Angola

Nederlandse kennis kan een belangrijke bijdrage leveren om de uitdagingen waar Angola voor staat het hoofd te bieden. Dat concludeert minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) aan het einde van een tweedaagse handelsmissie naar het land.

Minister Ploumen was in Angola met 27 Nederlandse bedrijven uit de infrastructuur-, energie- en landbouwsector. Ze had ontmoetingen met de Angolese vicepresident en de Ministers van Buitenlandse Zaken, Handel, Transport en Oliezaken.

Avit Systems in Angola
Wij hadden de eer om Avit Angola te presenteren aan alle deelnemers van de handelsmissie naar Angola. Avit Angola (is een joint venture en) heeft als doel het opstarten van een Data Center in Luanda.

Er is een grote potentiële markt voor ICT-oplossingen in Angola, met name in de groeiende offshore sector. Ook dienstverlenende sectoren zoals banken en verzekeringsmaatschappijen hebben de behoefte aan verbetering van hun ICT-omgeving.

De werkelijke ICT-sector in Angola bestaat uit winkels waar soft-en hardware worden verkocht. Indien een organisatie iets speciaals wenst, dan worden deskundigen uit West-Europa en Amerika ingevlogen. Dit business model resulteert in veel after-sales problemen. Als de hardware of software niet naar behoeven functioneren, zijn de experts al weer weg.

Avit Angola wil meer ICT-kennis naar Angola brengen om organisaties te helpen met consultancy en software oplossingen.

Succesvol geïmplementeerd IT-oplossing
Een van de laatste projecten van Avit Angola was voor een wereldwijd gerenommeerde multinational in de Olie & Gas sector. Wegens de snelle groei van het bedrijf, de aanwezigheid in Angola en het nieuw gebouwde kantoor in Luanda was een nieuwe generatie ICT-infrastructuur vereist. De uitvoering van het lokale datacenter is gebaseerd op het ontwerp van Cisco FlexPod.