Hoe heeft u security ingeregeld binnen uw organisatie?

nieuws

Hoe heeft u security ingeregeld binnen uw organisatie?

Security staat hoog op de agenda van organisaties. Helaas zijn de budgetten nooit in verhouding met het totale IT Budget geweest. De vraag is namelijk niet of je gehackt wordt, maar wanneer?! De tweede vraag die je als organisatie moet stellen, hoe snel kun je hierop anticiperen. Men realiseert zich eindelijk dat dit anders moet. Daarnaast zijn organisaties per 01-01-2016 verplicht om datalekkage te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens, dit staat bekend als de meldplicht datalekken.

Met de toename van de complexiteit en veelzijdigheid van de IT, en het vervagen van grenzen tussen intern en extern door digitalisering en mobiliteit, is ook de cybercriminaliteit een serieuze bedreiging geworden voor data, applicaties en infrastructuur. Zeker wanneer IT een bedrijfskritisch karakter heeft, moet de security van een organisatie tot in elk detail geregeld zijn.

Security gaat inmiddels veel verder dan de firewalls waarmee we ooit potentiële indringers buiten hielden. Als organisatie zult u moeten denken aan een end to end Security Strategie. In alle fases is security nodig, security is een architectuur en geen product die je inzet (bijvoorbeeld een Firewall voor Internet ontsluiting waarbij malware binnen kan komen via bijvoorbeeld een hotspot waar iemand een keer mee verbonden is).

Wij als Avit-Xantes hebben veel ervaring op het gebied van security en helpen graag bij het uitdenken van uw security strategie. Wilt u weten hoe wij uw organisatie verder kunnen helpen? Zie onze website voor meer informatie: https://www.avitgroup.com/producten/security/ of neem contact op met Joel Altyzer: joel.altyzer@avit-xantes.nl / 06-49921316.