Ondernemingen nog steeds terughoudend voor gebruik van cloud

nieuws

Ondernemingen nog steeds terughoudend voor gebruik van cloud

Aardig wat ondernemingen zijn nog steeds terughoudend over het gebruik van de cloud, waardoor ze hun eigen datacenteromgeving behouden en mogelijke kostenbesparingen mislopen.

Veel Nederlandse organisaties hebben door deze voorzichtige opstelling pas het topje van ijsberg gezien van wat cloud allemaal voor ze kan betekenen. Dit zijn mogelijkheden op korte, middellange en lange termijn. Het is echter van essentieel belang een goede cloud strategie te hebben. De cloud op zichzelf moet niet de strategie zijn, aspecten wat je met de cloud wilt bereiken en op welke termijn zijn hierin bijvoorbeeld meer passende vragen.

De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos zelfs zonder daarbij het aspect security uit het oog te verliezen.

Enkele voorbeelden van mogelijkheden die de cloud met zich kan meebrengen:

  • Minder hardware on-premise
  • Meer tijd voor innovatie (meer tijd vrij voor het uitoefenen van de core-business)
  • Lagere kosten
  • Schaalbaarheid (per maand, seizoen of specifieke piekpunten)
  • Betalen naar gebruik

Dit zijn allemaal mogelijkheden die de cloud u kan bieden maar dan wel met een juiste strategische IT partner. Wie met een open benadering naar Cloud kijkt kan aanzienlijk voordeel behalen ten opzichte van zijn of haar concurrentie. Maar indien je de Cloud aangrijpt om verkeerde redenen en met onjuiste motieven of een niet aansluitende strategie, kan je bedrogen uitkomen. Avit kan u hierbij adviseren om de juiste en goede keuzes te maken.

Contacteer ons voor een vrijblijvend en inventariserend gesprek op: info@avit-xantes.nl of neem rechtstreeks contact op met Vincent van Ee, Sales Consultant Cloud Connected dienstverlening via e-mail: vincent.van.ee@avit-xantes.nl of telefonisch op nummer: 06-10 08 94 46.