Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad gunt contract netwerkbeheer aan Avit

nieuws

Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad gunt contract netwerkbeheer aan Avit

Avit Group denkt ook mee over infrastructuur op nieuw te bouwen campus

Nieuwegein, 28 juni 2018 – Avit Group heeft het contract gewonnen om op twee scholengemeenschappen van de Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) – SG De Rietlanden en de Scholengemeenschap Lelystad – het netwerkbeheer te verzorgen voor een periode van twee jaar, totdat een nog nieuw te bouwen onderwijscampus in gebruik wordt genomen. Avit Group levert reeds managed services op het netwerk van de derde scholengemeenschap die onder de SVOL valt: ISG Arcus.

In 2020 worden de drie scholengemeenschappen van de SVOL samengevoegd op een nieuwe onderwijscampus, die plaats biedt aan de 3700 leerlingen en 410 medewerkers van de SVOL. De netwerkvoorziening vormt een cruciaal onderdeel van deze campus, zeker gezien de visie van de SVOL op onderwijs. De SVOL heeft zich namelijk ten doel gesteld om in een wereld die zich steeds sneller ontwikkelt en waarin voortdurend nieuwe verbindingen ontstaan, onderwijs te leveren dat in verbinding staat met de samenleving.

“Een goede netwerkinfrastructuur is vandaag van cruciaal belang”, zegt bestuurder Barry Lommen. “Veel communicatie vindt immers digitaal plaats. Ons netwerk moet leerlingen niet alleen in staat stellen om bij hun lesmateriaal te komen, maar ook om zelf goed in verbinding te staan met de wereld om ons heen.” In de uitvraag voor het netwerkbeheer werd daarom ook expliciet gevraagd naar de kennis en expertise van leveranciers om mee te denken over de infrastructuur op de nieuwe campus en de rol die ICT in het onderwijs van morgen speelt.

Avit Group levert de komende twee jaren op de drie locaties van de SVOL managed network services. De keuze om naast ISG Arcus ook het beheer van de andere twee locaties in handen te geven van Avit is mede genomen op basis van de goede ervaringen. Informatiemanager en hoofd ICT Aernout de Haan zegt: “Avit Group kwam met het best passende aanbod. Dat verbaasde me niet, want ze kennen de onderwijsmarkt erg goed. Ze weten hoe onze processen lopen en begrijpen wat belangrijk voor ons is. Dat zie je niet alleen terug in het advies dat ze geven, maar ook in hun managed services dienstverlening. Het is fijn dat we de relatie die er al was met dit contract nog verder kunnen uitbouwen.”