Onderwijs

Onderwijs

Sectoren keyboard_arrow_right Onderwijs

Cloud-services voor de onderwijs-sector

Het onderwijs is voortdurend onderhevig aan grote veranderingen. Bekostiging, schaalvergroting, samenvoeging, samenwerking: regelmatig staan dit soort onderwerpen op de agenda. En ook de digitalisering speelt een grote rol: zowel in het onderwijs zelf, als in het ondersteunen van studenten en docenten.

Leerlingen wensen gebruik te maken van leermiddelen die aansluiten op hun dagelijks leven en behoeften. Scholen zijn steeds meer bereid om de leerlingen in deze behoeften tegemoet te komen. De voordelen hiervan zijn meetbaar: denk aan mogelijkheden voor het leren in eigen tempo en op het eigen niveau. De integratie van digitale leermiddelen, online lesmateriaal en sociale media wordt steeds vanzelfsprekender. Overal en altijd leren, met devices naar keuze hoeft geen probleem meer te zijn. Met goede en veilige digitale voorzieningen kunnen scholen zich dan ook onderscheiden.

Download Tabor College case Adviesgesprek aanvragen

6 redenen om voor Avit te kiezen

  • Wereldwijd hoogste percentage gecertificeerde Cisco engineers
  • Cisco Global Capital Partner of the year 2018
  • Cisco EMEAR & North Capital Partner of the year 2018
  • Cisco North & Nederland Software Partner of the year 2018
  • Cisco Nederland Customer Experience Partner of the Year 2018
  • Internationale R&D afdeling garandeert oplossingen op maat
Nieuwe vragen voor het onderwijs

Nieuwe vragen voor het onderwijs

Ook voor het onderwijs is digitalisering erg belangrijk geworden en dat roept vragen op. Kan de huidige infrastructuur de technologie van de toekomst ondersteunen? Kan de school genoeg connectiviteit en bandbreedte bieden om de datastromen van binnen en buiten de school in goede banen te leiden? Hoe garandeer je de online veiligheid van leerlingen en leraren en ook van alle data waar de school mee werkt? Maar ook: hoe richt je de IT-functie binnen de onderwijsorganisatie in, terwijl geschikt personeel moeilijk te vinden én duur is? Wat voor gevolgen heeft dit voor de organisatie?

Avit biedt IT-oplossingen die specifiek zijn afgestemd – of optimaal afgestemd kunnen worden - op de behoeften van het onderwijs, van mbo tot universitair.

TU Delft ontdekt met Avit mogelijkheden voor digitaal samenwerken in het onderwijs

TU Delft ontdekt met Avit mogelijkheden voor digitaal samenwerken in het onderwijs

TU Delft werkt samen met Avit aan de implementatie van Cisco WebEx Teams in het Teaching Lab van de universiteit. Het Teaching Lab fungeert als fysieke plek waar alle kennis en ideeën rond onderwijs, ontwikkeling en innovatie samenkomen. Avit heeft al jaren ervaring in de onderwijsmarkt en helpt onderwijsinstellingen met hun digitale transformatie. Het is de eerste keer dat Avit een platform voor communicatie en samenwerking in de universitaire wereld heeft geïmplementeerd.

Tessa van Puijenbroek, Programmamanager Onderwijs en Innovatie bij TU Delft: “We zetten binnen het Teaching Lab pilotprojecten op waarbij we WebEx Teams inzetten als tool voor docenten. De eerste stap was het gebruik van WebEx Teams in de onderlinge communicatie tussen docenten, maar inmiddels gebruiken we het ook al in het onderwijs, dus als communicatiemiddel voor docenten en studenten.”

Van Puijenbroek vindt het belangrijk in de relatie met leveranciers van het Teaching Lab dat ze meedenken. “We zijn niet op zoek naar een traditionele klant-leverancier relatie, maar we willen samen met technologiepartners innoveren. Dat betekent dat ze ons de ruimte moeten geven voor pilots en dat ze energie moeten steken in een gezamenlijke evaluatie hiervan. Dat begrijpen Avit en Cisco goed.”

Download TU Delft case

Tabor College: honderden accountmutaties op een dag

Tabor College: honderden accountmutaties op een dag

Het Tabor College, een combinatie van drie scholen voor voortgezet onderwijs in Hoorn, telt 450 medewerkers en ruim 4.000 leerlingen. Zowel de leerlingen als de docenten hebben allemaal een account om in te loggen op het netwerk van de school en de vele verschillende applicaties die in gebruik zijn. De school heeft dagelijks te maken met talloze accountmutaties en authenticaties tussen allerlei softwarepakketten.

Tabor ging op zoek naar een passende oplossing en kwam uit bij XIMEx van Avit, een identity and access management (IAM) dienst in de vorm van software as a service (SaaS). XIMEx helpt met het terugbrengen van de arbeidskosten doordat het identiteits- en toegangsbeheer volledig geautomatiseerd is. Bovendien worden er nauwelijks nog fouten gemaakt en ook dat scheelt in de kosten. En het bespaart tijd, waardoor de medewerkers van Tabor bezig kunnen zijn met activiteiten die er voor de school echt toe doen.

Raymond van den Berg, Hoofd ICT van Tabor: “XIMEx is een mooi en sterk product dat werkt met functionele blokken (modules), waardoor de dienst helemaal af te stemmen is op de eisen en wensen van de organisatie - ook als die veranderen."

Download Tabor College & XIMEx case