NHL STENDEN KIEST AVIT

VOOR REALISATIE SOFTWARE DEFINED NETWORKING

Nieuwegein, 5 november 2019 – Avit, specialist in netwerkinfrastructuren, heeft de aanbesteding gewonnen van NHL Stenden voor het vervangen van de IT-architectuur. Sinds 1 oktober is er gestart met het twee jaar durende project, het inrichten van een software defined netwerkoplossing. Daarnaast is er de optie tot twee maal verlenging van één jaar. De overstap naar een software defined netwerkoplossing is noodzakelijk vanwege het vernieuwende onderwijsconcept Design Based Education van NHL Stenden. De keus viel op Avit vanwege hun ervaring en expertise met het aanpassen van een IT-architectuur naar een flexibele software defined netwerkoplossing.


DESIGN BASED EDUCATION EN SOFTWARE DEFINED NETWORKING

NHL Stenden heeft een uniek onderwijsconcept: Design Based Education. Daarbij staat het werken aan vraagstukken uit de praktijk centraal. Studenten leren door te proberen en te doen. Een flexibele IT- en netwerkomgeving is dan noodzakelijk, omdat iedere praktijkcase vraagt om een andere IT-capaciteit. De overstap naar een software defined netwerkoplossing betekent dat alle netwerkcomponenten zoals routers, switches en access-points centraal worden aangestuurd. Dit maakt dat het netwerk eenvoudiger te configureren is en er daarnaast meer inzicht is in de status van het netwerk, de gebruikers en applicaties. Software defined netwerken zorgen voor meer flexibiliteit, veiligheid en gebruiksgemak.


ERVARING ALS BASIS

Avit heeft ervaring met het overzetten van een IT-architectuur naar een software defined netwerkoplossing. Dit hebben zij onder andere gedaan voor een kritische IT-omgeving in een groot ziekenhuis. Het overzetten van een IT-architectuur betreft een complex en innovatief project waarbij de volledige IT-architectuur vervangen dient te worden. Avit zorgt ervoor dat de nieuwste technologieën snel geleverd en geïmplementeerd kunnen worden, door medewerkers direct kennis te laten maken met deze technologieën en hierin op te leiden.

Meine Veld, NHL Stenden: “Een vernieuwend onderwijsconcept als Design Based Education vraagt om een flexibele IT-infrastructuur. Een overstap naar een systeem als software defined networking is een complex traject. De kennis die Avit hiervan heeft, heeft voor ons onder andere de doorslag gegeven om hen de aanbesteding te gunnen. Wat ons betreft is een goede kennisbron het halve werk. Wij kijken uit naar de samenwerking.”


Ronald Kraanen, CEO Avit: “Ik ben van mening dat succesvolle implementaties tot stand komen met teamwork, dat willen we ook met NHL Stenden realiseren. Ik ben er trots op dat onze bedrijfszekere manier van implementeren de doorslag heeft gegeven in de keuze voor Avit. NHL Stenden is één van de eerste opleidingsinstituten dat overgaat op een innovatief software defined netwerk. Wij kijken ernaar uit dit complexe project tot een succes te maken.”

DEEL CONTENT

WIL JE MEER WETEN OVER SOFTWARE DEFINED NETWORKING? DOWNLOAD HET WHITEPAPER.