TU DELFT ONTDEKT MET AVIT MOGELIJKHEDEN

VOOR DIGITAAL SAMENWERKING IN HET ONDERWIJS

Nieuwegein, 10 mei 2019 – TU Delft werkt samen met IT-dienstverlener Avit aan de implementatie van Cisco WebEx Teams in het Teaching Lab van de universiteit. Het Teaching Lab fungeert als fysieke plek waar alle kennis en ideeën rond onderwijs, ontwikkeling en innovatie samenkomen. Cisco WebEx Teams is een samenwerkingsomgeving waar docenten op verschillende manieren contact met elkaar kunnen hebben, zoals videoconferencing, chat, een digitaal whiteboard, het delen van bestanden en samen tegelijkertijd aan bestanden werken.


Tessa van Puijenbroek, Programmamanager Onderwijs en Innovatie van TU Delft: “Wij laten docenten via het Teaching Lab kennismaken met nieuwe vormen van communicatie. We zetten nu pilotprojecten op waarbij we WebEx Teams inzetten binnen onderwijssituaties. Vervolgens evalueren we hoe de tool gebruikt wordt en welke toegevoegde waarde voor het onderwijs wordt. Dat levert waardevolle inzichten op voor onszelf, maar ook voor Cisco en Avit.”


De inhoud van de universitaire vakgebieden verandert snel en dat geldt ook voor de manier waarop onderwijs gegeven wordt. De behoeften van studenten veranderen en digitalisering brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. Daar moet TU Delft op aansluiten. In het Teaching Lab onderzoeken docenten manieren hoe zij deze ontwikkelingen in hun onderwijs kunnen toepassen, in lijn met de onderwijsstrategie van de TU Delft. Nauwe samenwerking is dan vanzelfsprekend nodig en Cisco WebEx Teams biedt uitgebreide mogelijkheden om virtueel samen te werken.


“Wij hebben al jaren ervaring in de onderwijsmarkt en helpen onderwijsinstellingen met hun digitale transformatie. Het is de eerste keer dat we een platform voor communicatie en samenwerking in de universitaire wereld hebben geïmplementeerd. We zijn ervan overtuigd dat we dankzij de ervaringen die we hier opdoen, andere onderwijsinstellingen nog beter van dienst kunnen zijn”, aldus Vincent van Ee, Sector Manager Public Avit Group.