SOC

SECURITY OPERATIONS CENTER

SOC


Het is belangrijk om te zien wat er op je netwerk gebeurt. Je komt aanvallen dan eerder op het spoor en beperkt direct de bewegingsruimte van hackers. Toch komt 68 procent van alle organisaties er niet aan toe om het eigen netwerk goed te monitoren. De oplossing is het inzetten van een Security Operations Center (SOC).


De experts die daar zitten houden je complete IT-omgeving in de gaten. Dus niet alleen alle oplossingen die met security te maken hebben zoals firewalls en virusscanners. Ze kijken ook naar servers, laptops,andere apparaten en jouw cloud omgevingen en blokkeren verdacht dataverkeer direct.


BOEK NU EEN SOC TRAINING

Dit is een training voor een team van maximaal zes personen binnen een organisatie (CISO/CTO/IT/CEO/Securitybeheerder). De training zorgt voor inzicht, kennisdeling en een rapport (gebaseerd op 18 punten) hoe jij als organisatie ervoor staat, inclusief advies waar nog aan gewerkt moet worden). De SOC training duurt één dagdeel en hiervoor is minimaal een CISO, netwerkbeheerder en security officer nodig, maximaal 6 betrokkenen vanuit de organisatie. Het verwerken van de resultaten en het komen tot een advies duurt één dag.

Een Security Operations Center (SOC) bewaakt jouw totale IT-security 24/7. Dit is een effectieve manier om cyberaanvallen in een vroeg stadium te detecteren en af te slaan. De kans dat bedreigingen de bedrijfscontinuïteit verstoren wordt teruggebracht tot het absolute minimum. Het inrichten van een SOC kost veel tijd en financiële middelen. Daarom kiezen steeds meer organisaties voor uitbesteden aan een specialist.


Wil je graag meer informatie?

GERELATEERDE CONTENT

Whitepaper
Cybersecurity
General

15 september 2022

Whitepaper Security Operations Center

Lees in dit whitepaper over de meerwaarde van een SOC. 

Blog
Cybersecurity
General

15 september 2022

Geef securitybeleid doeltreffend vorm met de ondersteuning van Avit SOC

In deze blog kijken we naar Avit SOC als betaalbare manier om doeltreffend securitybeleid op te stellen.

Blog
Cybersecurity
General

15 september 2022

Avit Security Operations Center: een kostenefficiënte oplossing voor bedrijfscontinuïteit

In deze blog vertellen we u graag meer over het Security Operations Center (SOC), waarmee u uw beveiliging continu kunt verbeteren.